Wat gebeurt er wanneer een vliegende drone tegen een mens, dier, auto of ruit botst? Die vraag stelde een groep Deense wetenschappers zich. In een nieuw experiment proberen ze deze vraag te beantwoorden.

Drone Research Lab

Op de Universiteit van Aalborg (Kopenhagen, Denemarken) is een speciaal laboratorium ingericht om onderzoek te doen naar allerlei drone-gerelateerde zaken. In het Drone Research Lab zijn wetenschappers nu gestart met het opzetten van een experiment waarmee de gevolgen van een botsing met een drone kunnen worden onderzocht. Het experiment is momenteel nog in de test-fase, maar de eerste beelden van het experiment zijn nu al naar buiten gebracht.

Gemotoriseerde katapult

Om de gevolgen van een botsing goed in beeld te brengen, ontwikkelden de onderzoekers een elektronisch te bedienen katapult waarmee op een exact in te stellen snelheid een object met draaiende propeller kan worden afgeschoten. Door middel van een high-speed camera kan vervolgens heel nauwkeurig bekeken worden wat de impact van een botsing is. Bij de experimenten wordt onder andere gevarieerd in de snelheid waarmee de propeller wordt afgeschoten, het type propeller en ook wordt gekeken naar de impact op verschillende materialen. Zo gebruiken de wetenschappers bijvoorbeeld een stuk varkensvlees om een voorspelling te doen over de schade die kan ontstaan bij een botsing tussen een drone en een mens. Voorlopig zijn enkel wat videobeelden van de testopstelling vrijgegeven, onderzoeksresultaten laten nog even op zich wachten.

Simulatie op ware snelheid

Simulatie vertraagd in beeld

0 Reacties

    Plaats een reactie