Ook Denemarken merkt de stijgende populariteit van drones op. Deze stijging gaat tevens gepaard met een toename van het aantal incidenten. Om deze reden wil Denemarken dat drone piloten een 'vliegbewijs' (vergelijkbaar met rijbewijs) halen en daarnaast moet er ook een soort kentekenplaat aan het onbemande vliegtuigje toegevoegd worden.

Trafikstyrelsen

Het idee om een drone vliegbewijs en kentekenplaat door te voeren komt van Trafikstyrelsen (Ministerie van Verkeer). Het ministerie merkte namelijk op dat er steeds meer incidenten plaatsvonden. Er waren bijvoorbeeld 27 gevallen waarbij illegaal gevlogen werd. Omdat drones populairder worden, komen er ook steeds meer in het luchtruim. Dit betekent ook een stijging van het aantal incidenten. Trafikstyrelsen komt daarom vroegtijdig met een oplossing; Een vliegbewijs en een kentekenplaat moeten het aantal incidenten terugdringen.

Vliegbewijs & kentekenplaat

Het vliegbewijs houdt in dat er ongeveer 15 uur geoefend moet worden met vliegen, onder toezicht van een instructeur. Ook wil het Ministerie van Verkeer onbemande vliegtuigjes uitrusten met kentekenplaten. Ook Europa wil deze kentekenplaten doorvoeren. Onlangs is het Europese Parlement nog akkoord gegaan met het voorstel van Matthijs van Miltenburg om kentekenplaten door te voeren in Europa. Door middel van dit kentekenplaat is het namelijk eenvoudiger om drone piloten te achterhalen bij een overtreding. drone-instructeur-vliegbewijs-rijbewijsdrone-instructeur-vliegbewijs-rijbewijs

0 Reacties

    Plaats een reactie