De politie in het Verenigd Koninkrijk zal binnenkort drones op dezelfde manier als auto's gaan controleren. De Britse politie zal mensen kunnen dwingen drones te landen, die ze vervolgens kunnen inspecteren en indien nodig in beslag kunnen nemen.

Meer macht

Een nieuw wetsvoorstel is erop gericht politie en gevangenisautoriteiten meer macht te geven om drones te kunnen uitschakelen waarvan zij denken dat ze de openbare veiligheid in gevaar brengen of illegaal vliegen. De politie krijgt de autoriteit om dit soort drones te laten landen en deze indien nodig zelfs in beslag te nemen.

Doel

De belangrijkste focus van de nieuwe drone-wetgeving is het aanpakken van piloten die vliegen in en rond no-fly zones. Daarnaast worden ook piloten die vliegen boven mensen en dicht bij gebouwen harder aangepakt. De politie krijgt de autoriteit om dit soort drones te laten landen en deze indien nodig zelfs in beslag te nemen.

Politie Verenigd Koninkrijk kan drones voortaan dwingen te landen en in beslag nemen

Vitaal belang

“Deze wet is een essentieel onderdeel van de strategie van de overheid om het onwettige gebruik van drones aan te pakken en de groeiende drone-industrie te beschermen," vertelt Brandon Lewis, Minister van Veiligheid. "Voor het Verenigd Koninkrijk is het van vitaal belang dat de politie de macht heeft om hard op te treden tegen degenen die van plan zijn drones te misbruiken om schade of verstoringen te veroorzaken."

Ant-drone maatregelen

Eind januari werd de wet voor de tweede keer door de politiek besproken, maar wanneer deze precies in gaat is nog niet bekend. In het Verenigd Koninkrijk worden er meer maatregelen genomen tegen misbruik van drones. Zo installeerde men op meerdere luchthavens anti-drone systemen. De meest recente installatie was op het vliegveld van Heathrow.

0 Reacties

    Plaats een reactie