Drones en vliegvelden zijn niet altijd een goede combinatie, maar de luchthaven van Sevilla legde recent de nadruk op de positieve kanten van drones. Men wil de onbemande vliegtuigjes namelijk in gaan zetten voor inspecties, om zo de luchthaven juist veiliger te maken.

Nieuw project

De luchthaven van Sevilla in Spanje kondigde recent een nieuw project met drones aan, bedoeld voor dagelijkse operaties. Men wil drones namelijk in zetten om inspecties uit te voeren en onderhoudsteams rond de luchthaven te ondersteunen. Er komt eerst een testfase waarin gekeken wordt hoe geschikt drones zijn voor deze rol.

Zonder hinder

De test is een onderdeel van het grotere technologische initiatief van de luchthaven, dat vooral gericht is op het verbeteren van de efficiëntie van de luchthaven als geheel. Men kiest voor drones omdat deze snel en effectief zijn, maar eerst gaat men testen of de onbemande vliegtuigjes gecontroleerde luchtruimten kunnen vliegen zonder hinder.

Luchthaven Sevilla zet drones in voor inspectie

Veiligheid

De drones worden over de Spaanse luchthaven gevlogen in overeenstemming met de vereisten van de State Air Safety Agency (SASA) en worden gedurende de vluchten door Ferronats-personeel in de verkeerstoren gevolgd. Zo wil men de veiligheid en stabiliteit van de luchthaven waarborgen.

Toekomst

Dat de luchthaven van Sevilla voor drones kiest is enigszins verrassend. De afgelopen tijd hebben drones en luchthavens namelijk niet zo'n goede band met elkaar gehad, met verschillende incidenten of vermeende incidenten die het nieuws haalden. De benadering van luchthaven Sevilla van drones als nuttige en ondersteunende machines biedt gezonde hoop voor de toekomst.

Bron: International Airport Review

0 Reacties

    Plaats een reactie