De wereld van droneracing leent zich met zijn snelle spektakel natuurlijk uitstekend voor videogames. Met Drone Racing League: The Game is er nu dan eindelijk zo'n videogame. Spelers kunnen op officiële banen tegen elkaar racen en zelfs gescout worden om een échte droneracepiloot te worden.

Videogame

De Drone Champions League heeft zijn eerste drone-racespel uitgebracht, waardoor spelers de mogelijkheid hebben om live met anderen te spelen en zich zelfs te kwalificeren voor echte races. Tot maximaal 29 andere spelers kunnen tegelijkertijd met elkaar racen op virtueel nagebouwde DCL-banen. Het spel is ontwikkeld en uitgegeven door THQ Nordic in Oostenrijk.

Voordelen

Met de DCL-game kunnen nieuwe piloten oefenen zonder het relatief hogere prijskaartje dat gepaard gaat met het vliegen van echte drones. Ook virtuele crashes zijn natuurlijk een stuk veiliger én beter voor de portemonnee dan echte crashes. Naast nieuwe spelers kunnen volgens de DCL ook ervaren piloten de game gebruiken om sneller en beter te worden op nagebouwde DCL-circuits.


Verschillende drones

De game heeft vier verschillende modi om uit te kiezen: arcade, GPS, angle en acro. Met de verschillende modi kunnen beginners voor het eerst leren vliegen met een drone en kunnen verschillende soorten drones worden gevlogen, van cameradrones zoals die van DJI tot de snelste racedrones.

Verkrijgbaarheid

Het spel is nu verkrijgbaar voor zowel de Playstation 4 als de Xbox One voor een bescheiden prijskaartje van grofweg 40 euro. Een versie voor de PC is ook verkrijgbaar. Het spel is zowel in een fysieke en een digitale versie beschikbaar. Uniek is ook dat de DCL zelf de leaderboards in de gaten houdt en spelers die goed zijn gaat scouten voor drone races in real life.

0 Reacties

    Plaats een reactie