Afgelopen weekend stond Brussel in het teken van drones en trokken ruim 22.000 mensen naar de Belgische hoofdstad om het spektakel van dichtbij te bewonderen. Verschillende racing teams namen het tegen elkaar op tijdens de wedstrijd van de Drone Champions League.

Drone e-Show

In Brussel werd in het weekend van 23 en 24 september de eerste Brussels Drone e-Show gehouden. Tijdens dit event stond drone racen centraal, maar werd er ook Fifa 18 gespeeld en werden er Star Wars drones getoond. Het evenement trok ruim 22.000 bezoekers.

Drone Champions League in Brussel trekt 22.000 bezoekers

Drone Champions League

Tijdens het Drone e-Show evenement stond ook een wedstrijd van de Drone Champions League gepland. Tijdens deze zinderende competitie nemen verschillende teams het tegen elkaar op. De teams bestaan uit de beste drone racers van over de hele wereld.

Winnaar

De wedstrijd van de Drone Champions League in Brussel werd gewonnen door team NEXXBLADES. Daar wisten de Engelse Gary-Kent en zijn teamleden allemaal een snelle tijd neer te zetten om de overwinning te pakken.

Drone Champions League in Brussel trekt 22.000 bezoekers

Nederlanders

Aan de Drone Champions League deden ook vijf Nederlanders mee. Martijn de Kemp (Fullstick) en Dino Joghi (GhettoDino) kwamen uit voor het Conrac Racing Team. Karan Gharbharan (OhGuy), die onlangs de Turkey Drone League won, kwam uit voor Team Gemfan. Op de valreep werd ook Nederlands Kampioen Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uitgenodigd om te racen voor het ImmersionRC racing team. Hij wist bij zijn debuut zelfs de vierde snelste tijd neer te zetten. Ook Vince Irie (Jedeye-FPV), die uitkomt voor Aruba, kwam uit voor het ImmersionRC racing team.

Drone Champions League in Brussel trekt 22.000 bezoekers

Volgende editie

In het weekend van 14 en 15 oktober 2017 gaat de Drone Champions League verder. Dan reist het tournooi voor het tweede jaar af naar Roemenië. Daar wordt de drone race gehouden in de grotten van Salina Turda.

0 Reacties

    Plaats een reactie