Airbus toont op donderdag 9 maart 2017 op de autobeurs in het Zwitserse Genève een drone die auto cabines kan optillen en vervoeren. Het betreft een concept onder de naam Pop. Up.

Drone

De Franse vliegtuigfabrikant Airbus heeft een concept drone ontwikkeld waarmee het fileprobleem direct opgelost wordt. Een capsule van 2,5 meter land en 1,4 meter breed kan vervoerd worden door de lucht of over de weg. Er passen twee personen in de cabine.

Airbus toont concept drone op autobeurs Genève

Capsule

Het concept toont een mobiele capsule die op een set wielen gezet is en fungeert als normale auto. Na het parkeren op een speciale parkeerplaats wordt de capsule opgehaald door een drone. Via een gebruiksvriendelijk scherm selecteer je eenvoudig je bestemming waarna de drone je er automatisch naar toe vliegt.

Bereik

De Pop.Up is in staat om als auto op een volle batterij zo'n 100 kilometer af te leggen. Het bereik dat de drone zou moeten halen is niet bekend.


Autobeurs

Airbus toont het Pop.Up concept op de autobeurs in Genève op 9 maart 2017. De beurs staat bekend om de vele nieuwe auto's en concept ideeën.

0 Reacties

    Plaats een reactie