Frankrijk gaat deze zomer tijdens het Europees Kampioenschap voetbal gebruik maken van speciale anti-drone technologie. Boven alle 10 wedstrijdstadions en 24 trainingsvelden worden no-fly zones ingesteld en zijn anti-drone maatregelen voorbereid. Van welke techniek Frankrijk specifiek gebruik gaat maken, is niet bekend. Begin april plaatste de Franse politie al een officiële oproep voor drone bedrijven die kunnen helpen bij surveillance tijdens het evenement.

No-Fly zones

Om zowel de spelers, organisatie en toeschouwers tijdens Euro 2016 te beschermen voor ongewenst luchtverkeer, voert Frankrijk deze zomer een streng anti-drone beleid. Van 10 juni tot 10 juli 2016 wordt er innovatieve anti-drone technologie ingezet in de 10 Franse steden waar de voetbalwedstrijden plaatsvinden. Daarnaast geldt het luchtruim boven de stadions en trainingsvelden als no-fly zone. Ziad Khoury, hoofd Beveiling van het EK 2016, geeft aan dat de organisatie "de toename van drones in de maatschappij" heeft opgemerkt en hier passende maatregelen voor wil treffen. "No-fly zones worden ingesteld boven elk stadion en trainingsveld. Daarnaast wordt er in vrijwel elk stadion en tijdens wedstrijden gebruik gemaakt van innovatieve anti-drone maatregelen die ongewenste drones kunnen onderscheppen en controleren", aldus Khoury.

Anti-drone technologie ingezet tijdens EK 2016 in Frankrijk


Scherpe beveiligingsmaatregelen

Met de aanslagen in Parijs van november 2015 in het achterhoofd, neemt Frankrijk scherpe beveiligingsmaatregelen voor het aankomende voetbaltoernooi. Veiligheidsrisico's die door drones kunnen worden veroorzaakt, worden zo veel mogelijk beperkt. "Het idee is niet om drones te vernietigen, aangezien er daardoor meer schade kan ontstaan, bijvoorbeeld wanneer een drone in in het publiek neerstort. We willen echter voorkomen dat ongewenste drones boven stadions vliegen en de piloten eventueel arresteren", zegt Khoury. Begin april plaatste de Franse politie een officiële oproep voor bedrijven die de Franse politie kunnen helpen bij surveillance in de buurt van de stadions tijdens de wedstrijden van het EK 2016.

Bron: Mashable

0 Reacties

    Plaats een reactie