Spaxels zijn kleine drones die zijn uitgerust met een geprogrammeerd LED systeem en vliegen met een hele zwerm in formatie. In de lucht zijn de Spaxels te vergelijken met een pixel op een scherm. De lichtgevende drones worden Spaxels genoemd omdat het vliegende pixels zijn (Space Pixels). De zwerm is in staat om met de lichten lijnen te creëren in de lucht waardoor er 3D figuren ontstaan. spaxels_led_drones_615.

Ars Electronica Futurelab

Het uitgangspunt van het team uit het Ars Electronica Futurelab is om computer animaties om te zetten naar de realiteit. De drones maken driedimensionale beelden in de lucht door in een vast patroon te vliegen. Het patroon is vooraf met GPS geprogrammeerd en geïnspireerd op het pixel concept. Elke drone is een individuele pixel die onderdeel is van een gechoreografeerde groep. spaxels_led_drones_quadcopter_615spaxels_led_drones_quadcopter_615

49 Drones

In 2012 waren de Spaxels voor het eerst te bewonderen bij de open-air multimedia musical ‘Linzer Klangwolke’ in Oostenrijk. De zwerm bestond uit maar liefst 49 Spaxels. Hierna volgden meerdere shows in Oostenrijk en andere landen. We hebben een aantal video’s op een rijtje gezet.

Bij de première van de nieuwe Star Trek Into Darkness film maakte de Spaxels het bekende Star Trek logo na in de lucht bij de Londen Tower Bridge.

0 Reacties

    Plaats een reactie